Wat is groene stroom?

Elektriciteit wat opgewekt wordt uit duurzame energiebronnen noemen we groene stroom. Duurzame of groene energie is energie waar de mensheid voor onbeperkte tijd over kan beschikken. Bij het opwekken van groene stroom wordt het milieu zo min mogelijk belast en worden de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet benadeeld. Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame bronnen als zon, wind, waterkracht en biomassa. Doordat steeds meer mensen voor het gebruik van groene stroom kiezen doen we met zijn alle minder een beroep op fossiele brandstoffen.

Een aantal energieleveranciers kopen certificaten uit het buitenland. De fysiek-grijze stroom mag in combinatie van de groene stroom certificaten officieel groene stroom heten. Grijze stroom die op deze manier als groene stroom bestempeld wordt wordt sjoemelstroom genoemd.

EnergievergelijkerOf ga direct naar de energievergelijker
Overstappen naar groene energie?

Doe zelf de energievergelijking

Jij bent natuurlijk op zoek naar de beste energievergelijker om stroom en gas te vergelijken. Met deze energievergelijker vergelijk alle energieleveranciers op basis van prijs, duurzaamheid en contractduur. Voer hiernaast je gegevens in voor een energievergelijking op maat. Profiteer van de beste energie aanbiedingen en start met vergelijken voor goedkope stroom en gas.

Vergelijk het zelf met de energievergelijker