Kan ik overstappen van energieleverancier?

Je hebt momenteel een energiecontract lopen en je wilt graag een nieuwe omdat deze goedkoper of groener is. Je zult het huidige contract af moeten maken. Er zijn uitzondering waarbij je een boete betaalt omdat je het contract breekt. Als het einde van je contract enkele maanden in de toekomst ligt, kun je alvast een nieuw contract afsluiten.

Energieleveranciers houden rekening met de einddatum van je huidige contract zodat je nooit te vroeg overstapt. Als de einddatum van het huidige contract te ver in de toekomst ligt zegt de nieuwe energieleverancier je huidige contract op waar kosten aan verbonden kunnen zitten. Wat is ‘te ver’ in de toekomst? De switchtermijn is verschillend per leverancier en varieert van 75 dagen tot 8 maanden. Hieronder staat precies hoe lang de nieuwe leverancier wilt wachten met het starten van het nieuwe contract.

switchtermijn overnametermijn

EnergievergelijkerOf ga direct naar de energievergelijker
Overstappen naar goedkope energie?

Doe zelf de energievergelijking

Jij bent natuurlijk op zoek naar de beste energievergelijker om stroom en gas te vergelijken. Met deze energievergelijker vergelijk alle energieleveranciers op basis van prijs, duurzaamheid en contractduur. Voer hiernaast je gegevens in voor een energievergelijking op maat. Profiteer van de beste energie aanbiedingen en start met vergelijken voor goedkope stroom en gas.

Vergelijk het zelf met de energievergelijker